Foto's

Geen Pietenschool dit jaar (corona). En dus organiseerden we op 06.12.2020 een online Pietenspel met verschillende opdrachten.
Hierbij een selectie van enkele van de vele ingestuurde foto's.
Op 03.10.2020 organiseerde Huis van het Kind Aarschot de boekstartdag. Voortaan mag stad Aarschot zich Boekstartgemeente noemen.
Samen met de Openbare Bibliotheek Aarschot, Babytheek Aarschot en ook onze afdeling konden we er een geslaagde dag van maken.
Via de Gezinsbond konden twee sessies 'Baby's en boekjes' worden georganiseerd.
#boekstartgemeente
Op 26.09.2020 gaven we in Aarschot de aftrap voor de feestelijkheden rond 100 jaar Gezinsbond. Met in primeur: de theatercaravan 'Flessenpostkantoor'.
Op zaterdag 25 mei 2019 organiseerden we voor onze oppassers een gratis vormingsactiviteit rond twee thema's:
- 'Sta stevig in je schoenen bij je opvanggezin'
- 'Leefwereld van het kind'
Op 19 februari 2019 organiseerden we een vormingsactiviteit "Reanimeren bij baby's en kinderen" onder de professionele begeleiding van Rode Kruis-Aarschot, en leerden enkele levensreddende handelingen: - iemand die bewusteloos is en wel nog ademt leggen we in stabiele zijligging; - iemand met een verstikking helpen we door 5x tussen de schouderbladen te slaan en, indien nodig, 5 buikstoten (of borststoten bij kinderen) te geven; - kinderen en baby's reanimeren. Wil je zelf ook meer leren over EHBO? Houd dan zeker de Facebookpagina van Rode Kruis-Aarschot in het oog.
Op 1 december 2018 organiseerden we samen met Rillaar Ontmoet vzw de Pietenschool. Na het succesvol afleggen van de vier klassen (Tattoekes zetten, kleuren, dansen, pietenmuts knutselen) ontvingen de deelnemende kinderen hun Pietendiploma en werden ze benoemd tot "Hulp Piet Eerste Klasse van de lokale Pietenafdeling Rillaar". Proficiat!
Op 31 oktober 2018 organiseerden we de muzikale voorstelling Egel en Ballon. Met dank aan de professionele begeleiding van de dames van île Sagit werd het een succes!
In 2018 werd er nieuw leven geblazen in Rillaar-Kermis, samen met lokale handelaren en verenigingen. Op zondag 13 mei, moederdag, stonden wij in voor de familiedag. Iedere mama kreeg van ons dan ook een bloemetje!
Tijdens deze vormingsactiviteit (20.03.2018) leren we de belangrijkste handelingen om kinderen te helpen bij ongelukjes.